Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Tvoja »odločitev«

Danes je nov dan / zajem zaslona

Danes je nov dan / zajem zaslona

Pod pretvezo svetovanja in pomoči osebam v stiski zaradi nenačrtovane nosečnosti spletno mesto Ženska odločitev izvaja propagando proti splavu. Platforma je na prvi pogled videti informativna, predstavlja pa Googlov tretji zadetek ob iskalnem nizu “splav da ali ne” in celo prvega ob nizu “odločitev za splav”. Se ne razumete s partnerjem? Otrok vaju bo povezal! Vas skrbi, da boste samohranilka? Morda čez 3 leta srečate sanjskega moškega!

Portal vodi skrivnostni zavod Biser, ki ima še eno podobno spletno mesto, deluje pa pod taktirko zakoncev Kričej. Da zavod sodeluje s katoliško cerkvijo, ni čudno, a očitno se razumejo tudi s posvetnimi oblastmi. Poleg donatorjev njihovo delovanje podpira šest slovenskih občin, najdlje (že pet let) in v največjem obsegu Mestna občina Maribor. 

Čeprav ne gre za enormne zneske, je vsako sponzoriranje sovraštva in patriarhalnega nasilja, zakamufliranega v skrb za ranljive, sploh pa s strani javnih institucij, scela zavržno.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.