STA

 |  Svet

Twitter / Musk bo odstopil, ko bo našel »dovolj nespametnega« naslednika

Ameriški milijarder Elon Musk je izrazil dvom v zanesljivost ankete, v kateri je večina sodelujočih uporabnikov Twitterja izrazila željo, da zapusti položaj glavnega izvršnega direktorja

Uporabniki Twitterja so konec tedna v anketi, v kateri jih je Musk vprašal, ali naj ostane izvršni direktor Twitterja, glasovali za njegov odhod s položaja..

Uporabniki Twitterja so konec tedna v anketi, v kateri jih je Musk vprašal, ali naj ostane izvršni direktor Twitterja, glasovali za njegov odhod s položaja.
© Mohamed Hassan / Pixabay

Ameriški milijarder Elon Musk je v torek izrazil dvom v zanesljivost ankete, v kateri je večina sodelujočih uporabnikov Twitterja izrazila željo, da zapusti položaj glavnega izvršnega direktorja tega družbenega omrežja. Ponoči je nato še tvitnil, da bo odstopil takoj, ko bo našel nekoga dovolj "nespametnega", da ga nasledi.

"Kot izvršni direktor bom odstopil, takoj ko najdem nekoga dovolj nespametnega, da vzame to službo! Po tem bom vodil le še ekipe za programsko opremo in strežnike," je ponoči tvitnil Musk, ki je 27. oktobra postal edini lastnik Twitterja, potem ko je zanj odštel 44 milijard.

Uporabniki Twitterja so konec tedna v anketi, v kateri jih je Musk vprašal, ali naj ostane izvršni direktor Twitterja, glasovali za njegov odhod s položaja. Tako se je izreklo 57,5 odstotkov od več kot 17 milijonov sodelujočih. Musk je pred tem obljubil, da bo rezultat ankete spoštoval, po objavi rezultata pa se nanj ni jasno odzval.

"Kot izvršni direktor bom odstopil, takoj ko najdem nekoga dovolj nespametnega, da vzame to službo! Po tem bom vodil le še ekipe za programsko opremo in strežnike."

Elon Musk,
glavni izvršni direktor Twitterja

Izvajalec anket, podjetje HarrisX je nato v torek na Twitterju objavil lastno anketo med uporabniki družbenega medija, po kateri si jih Muska na položaju direktorja želi 61 odstotkov.

Pri HarrisX zagotavljajo, da niso povezani z Muskom ali njegovimi organizacijami, Musk pa je z opozorilom na njihovo anketo sporočil, da ima Twitter očitno še vedno težave z boti oziroma lažnimi računi in da naj bi z njihovo pomočjo priredili izid njegove ankete.

Musk doslej sicer ni imel težav z lastnimi anketami, ko so te na primer ugotovile, da si večina uporabnikov želi vrnitve nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa na platformo.

Muskove ločitve od Twitterja si sicer verjetno najbolj želijo v upravnem odboru proizvajalca avtomobilov Tesla, katerega delnice padajo, vse odkar se je Musk lotil vodenja družbenega omrežja.

azxzFLwHesM

3Q58j0EGE3Y

be1kQcpKJck

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.