Uredništvo

 |  Politika

»Ženske imajo zdaj kar nekaj politične moči«

IZJAVA DNEVA

"Obenem velja spomniti, da imamo poleg predsednice države in predsednice parlamenta tudi daleč najvišji delež žensk v državnem zboru in vladi doslej. Ženske imajo torej zdaj kar nekaj politične moči, ki jo bodo, upajmo, izkoristile za uvajanje na vednosti utemeljenih sprememb v družbenem življenju in za izboljšanje življenja žensk, še posebno tistih, ki so zaradi pripadnosti različnim kolektivitetam ali zaradi svojih individualnih okoliščin diskriminirane, preslišane ali sploh pozabljene. A hitrih sprememb ne kaže pričakovati. V politiki gre za proces in tek na dolge proge. Vsega tudi ne kaže zvaliti na ramena žensk in umanjkanja sprememb izkoristiti kot argument proti enakosti spolov v politiki. Ob tem namreč kaže poudariti, da so v politiko ženske prišle zato, ker so del populacije, ki je spolno razlikovana, v politiki pa so lahko najmanj enako dobre kot moški."

(Milica Antić Gaber v Dnevnikovem komentarju o tem, da ko so pomembne zmage izbojevane, ne kaže pozabiti, da so ženske, predvsem tiste, ki so na visokih političnih položajih, hitro tarče seksističnih sodb)

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič in predsednica republike Nataša Pirc Musar

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič in predsednica republike Nataša Pirc Musar
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.