Uredništvo

 |  Politika

»Civilna družba lahko podre domine, ki so jih zainteresirani lobiji postavljali desetletja«

IZJAVA DNEVA

"V torek smo bili na Trgu republike v Ljubljani priče dogodku, ki so ga označili za sploh prvo stavko pacientov. To je bila manifestacija čvrstih tez o ohranitvi oziroma ponovni vzpostavitvi javnega zdravstva. Bilo je tudi srečanje, na katerem smo videli predsednika vlade Roberta Goloba strinjati se s protestniki zoper početje zasebnega zdravništva prav v času, ko je zdravstveni minister z njegovim mandatom sklepal sporazum z vidno zadovoljnimi sindikalisti Fidesa. V trku več svetov se je v torek pokazalo, kako pomembna nevralgična točka družbe je postalo javno zdravstvo. Pokazalo se je tudi to, da civilna družba lahko podre domine, ki so jih zainteresirani lobiji postavljali desetletja. In zato so bržkone prišle prve diskvalifikacije tistih, ki so se postavili v obrambo dosedanjega sistema …"

(Novinar in kolumnist Janez Markeš o zdravstvenem sistemu, ki se je znašel na udaru neoliberalno-privatizacijskih tendenc, ki jih podpihujejo zasebne zavarovalnice; via Delova Sobotna priloga)

Stavka pacientov na Trgu republike v Ljubljani

Stavka pacientov na Trgu republike v Ljubljani
© Janez Zalaznik

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.