Zaustavite vojno v Ukrajini!

Hvala vam, g. Bojan Grobovšek za vaš odgovor na zmešnjavo nasprotujočih si trditev v izjavi, ki jo je, poleg nekaj še vedno aktivnih politikov, podpisalo še več znanih Slovencev. Zelo žal mi je, da je med njimi tudi več mojih dobrih prijateljev, ki jih štejem med vrhunske intelektualce in jih tudi zato zelo spoštujem. Da so to podpisali, si lahko razlagam le s tem, da so dali soglasje k tekstu po telefonu in so dele teksta preslišali.

Za zločinca imamo vsakogar, ki nekoga hladnokrvno ubije zaradi svoje koristi. Koliko svojih nekdanjih sodelavcev in »oligarhov«, ki so leta uspešno vodili največje ruske družbe, je Putin dal umoriti samo zato, ker niso hoteli več sodelovati z njim? Koliko Ukrajincev so mučili in Ukrajink posilili v njegovem imenu? In koliko deset tisoč nedolžnih Ukrajincev in ukrajinskih ter ruskih vojakov je mrtvih zaradi njegovega cilja - imperialne Rusije. Intelektualec bi moral znati ločiti naključnega morilca od zločinca. Kdor tega ne zmore, ni intelektualec. Že sama besedna zveza »zavezništvo s takšnim človekom« pa ne bi smela priti na misel niti najbolj politično nevednemu državljanu, kaj šele intelektualcu. Osnovni ton javnega pisma slovenskih razumnikov zveni, kot da jim ga je podtaknil sam Putin! 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.