Uredništvo

 |  Politika

Pod krinko upokojencev in pokojnin se skrivajo politikantski interesi

IZJAVA DNEVA

"Problem je, ko se pod krinko demokracije, upokojencev in pokojnin skrivajo politikantski interesi, to pa v imenu svobode celo prenaša javni medij. Nekaj podobnega se je denimo zgodilo leta 1994, ko so v državnem zboru odstavljali obrambnega ministra Janeza Janšo v takratni vladi Janeza Drnovška, pa je Televizija Slovenija prenašala izredno sejo in se s sliko selila tudi na Trg republike, kjer se je zbralo nekaj tisoč Janševih podpornikov. Orožarske afere tistega obdobja so takrat dosegle vrelišče, šušljalo se je celo o vojaškem udaru."

"V tem kontekstu civilna družba Pavla Ruparja in znanih obrazov iz dosedanjih političnih bitk, ko so napadali vlado Mira Cerarja ali vlado Marjana Šarca, spominja na maskirovko – rusko vojaško doktrino zavajanja in laganja. Gre za metodo, kako preslepiti nasprotnika z dezinformacijami, zanikanji očitnih dejstev, zavajanji in kamuflažami. Demonstracijo klasične ruske maskirovke smo spremljali pred osmimi leti, ko so zeleni oboroženi možiclji okupirali Krim, ukrajinska in svetovna javnost pa se je dneve, tedne spraševala, kaj se dogaja in kakšne namene imajo."

(Novinar Zoran Potič v Dnevnikovem komentarju o protestu upokojencev, ki jih predstavlja nekdaj izstopajoči obraz stranke SDS Pavel Rupar)

Protest upokojencev na Trgu republike

Protest upokojencev na Trgu republike
© Gašper Lešnik

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.