STA

 |  Svet

Ukrajina: »Uničene ruske rakete« / Rusija: »Mesto napadli ukrajinski droni«

Ukrajina sporoča, da se z eksplozijami nadaljuje proces ruske demilitarizacije in pripravlja ukrajinski polotok Krim na deokupacijo

Eksplozija v mestu Džankoj na anektiranem polotoku Krim je uničila ruske manevrirne rakete, ki so bile namenjene njihovi črnomorski floti, je v ponedeljek sporočilo ukrajinsko obrambno ministrstvo, ki za eksplozijo ni prevzelo odgovornosti. Ruske oblasti medtem poročajo, da so mesto napadli ukrajinski droni, ena oseba pa naj bi bila ranjena.

"Z eksplozijami se nadaljuje proces demilitarizacije Rusije in pripravlja osvoboditev ukrajinskega polotoka Krima," je sporočilo ukrajinsko obrambno ministrstvo.

"Z eksplozijami se nadaljuje proces demilitarizacije Rusije in pripravlja osvoboditev ukrajinskega polotoka Krima."

Ukrajinsko obrambno ministrstvo

Po navedbah proruskega guvernerja Krima Sergeja Aksjonova je ruska zračna obramba sestrelila več ukrajinskih brezpilotnih letal. V napadu naj bi bil ranjen 33-letni moški, ki so ga že odpeljali v bolnišnico. Prav tako naj bi bilo poškodovano električno omrežje, zagorelo naj bi več stavb. O uničenju raket pa ruske oblasti zaenkrat niso poročale, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Na polotoku, ki si ga je leta 2014 po mednarodno nepriznanem referendumu priključila Rusija, je od začetka invazije na Ukrajino odjeknilo več eksplozij na vojaških objektih. Izvedenih je bilo tudi več napadov z brezpilotnimi letali. Nazadnje je Rusija poročala, da je ta mesec preprečila obsežen ukrajinski napad z brezpilotnimi letalniki na Krim. Prav tako je oktobra obtožila Kijev, da je z droni napadel pristanišče Sevastopol.

pzf0qGAloV4

HxuAH49rc0U

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.