STA

 |  Svet

Muzikal o Berlusconiju

Muzikal prikazuje starosto italijanske politike od njegove mladosti, ko je bil glasbenik na potniških ladjah, do političnega prvenca leta 1994, ko se je opisal kot "Jezus Kristus politike"

V gledališču Southwark Playhouse v Londonu so premierna uprizorili muzikal o štirikratnem italijanskem premierju Silviu Berlusconiju. Muzikal prikazuje starosto italijanske politike od njegove mladosti, ko je bil glasbenik na potniških ladjah, do političnega prvenca leta 1994, ko se je opisal kot "Jezus Kristus politike".

V središču muzikala so številna obdobja iz Berlusconijeve politične in podjetniške kariere, kot tudi njegova prijateljstva z znanimi osebnostmi, med drugim z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Tematizira se predvsem ravnanje Berlusconija z oblastjo. Starosto italijanske politike upodablja igralec Sebastien Torkia, ki je nastopil tudi v muzikalu Mama Mia. Predstava je nastala v produkciji Francesce Moody, znane po uspešni predstavi Fleabag, ki jo je napisala in v njej glavo vlogo odigrala Phoebe Waller-Bridge, sledila pa ji je tudi uspešna televizijska nanizanka z isto igralko v glavni vlogi.

Glasbena podlaga muzikala obsega dela, kot so "Za Italijo", "Bunga Bunga", "Na srečo je tu Silvio" in "Moj vikend z Vladimirjem".

Berlusconi je bil sicer že pred tem junak filma Loro italijanskega režiserja Paola Sorrentina, v katerem z oskarjem nagrajeni režiser na satiričen način prikazuje življenje medijskega mogotca med letoma 2006 in 2010.

Ry2nnWODIEg

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.