STA

 |  Svet

Newyorška velika porota potrdila obtožnico proti Trumpu

Obtožnica ostaja zapečatena, New York Times pa poroča, da vsebuje kazensko ovadbo zaradi ponarejanja poslovnih listin

Donald Trump

Donald Trump
© Gage Skidmore / Flickr

New York Times in drugi ameriški mediji poročajo, da je velika porota na Manhattnu potrdila obtožnico proti bivšemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu zaradi plačila pornografski igralki Stormy Daniels za molk o spolnem odnosu. Obtožnica ostaja zapečatena, New York Times pa poroča, da vsebuje kazensko ovadbo zaradi ponarejanja poslovnih listin.

Trumpa je tako doletela čast, da se zapiše v zgodovino kot prvi predsednik ali nekdanji predsednik ZDA, ki ga je doletel kazenski pregon. V zgodovino se je zapisal že tudi z rekordnima dvema ustavnima obtožbama.

Obtožnico naj bi objavili v prihodnjem tednu, Trump pa se bo moral potem zglasiti na sodišču, kjer mu bodo vzeli prstne odtise in ga fotografirali za kartoteko.

Trumpov bivši odvetnik Michael Cohen je priznal, da je Danielsovi leta 2016 plačal 130.000 dolarjev, da pred predsedniškimi volitvami ne govori o spolnem odnosu z bivšim predsednikom. Sama trdi, da sta imela le enega, Trump tudi tega zanika, njegovi odvetniki pa trdijo, da je šlo za izsiljevanje.

New York Times je v zgodbi o obtožnici navedel štiri dobro obveščene vire. New York Times je bil prvi, ki je pred tedni poročal o tem, da tožilec Manhattna Alvin Bragg pripravlja obtožnico proti Trumpu zaradi plačila Danielsovi. Tožilec veliki poroti predstavlja dokaze, ta pa potem potrdi ali zavrne obtožnico.

LILtvstWSkk

wcjjw_u7ogo

cZYZSeZZRz8

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.