Uredništvo

 |  Politika

Zakaj osamosvojiteljem ne dovolimo, da bi se osamosvojili?

IZJAVA DNEVA

"Leta minevajo in vedno težje razumem, zakaj osamosvojiteljem ne dovolimo, da bi se osamosvojili. Ne razumem, zakaj jim vztrajno preprečujemo, da bi se odcepili od nas in naše zgodovine, zakaj jih želimo na vsak način zadržati znotraj meja našega videnja minulih dogodkov. Verjamem namreč, da bi bilo njim in nam veliko lepše, če bi se razšli in bi šel vsak od nas svojo pot nazaj. Lahko bi se razšli češkoslovaško in ostali prijatelji, in osamosvojitelji bi odprli svoje Muzeje slovenske osamosvojitve, postavili bi si spomenike v nadnaravni velikosti, organizirali bi sebi posvečene konference in simpozije ter napisali avtobiografske zgodovinske učbenike. Mi pa bi jih pri tem zgolj od daleč opazovali, tako kot nas na primer danes od daleč opazujejo Makedonci."

(Pisatelj, režiser in kolumnist Goran Vojnović o tem, da si osamosvojitev osamosvojiteljev kot družba resnično zaslužimo in si jo tudi zlahka privoščimo; via Dnevnikov Objektiv)

Štirje veliki osamosvojitelji (Rupel, Janša, Peterle, Kacin) so prepričani, da je združenje dveh muzejev napad na slovensko državnost.

Štirje "veliki osamosvojitelji" (Rupel, Janša, Peterle, Kacin) so prepričani, da je združenje dveh muzejev napad na slovensko državnost.
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.