Uredništvo

 |  Politika

»Logar sodi med najbolj molčeče poslance«

IZJAVA DNEVA

"Drugi človek SDS Anže Logar se je na lanskih državnozborskih volitvah s 4269 glasovi tretjič zapored prebil v parlamentarno areno. Kot veleva zakonodaja, se je poslanec dolžan udeleževati sej državnega zbora in njegovih delovnih teles ter sodelovati pri delu in odločanju v parlamentarnih postopkih. Je temu res tako? Praksa kaže, da je Logar v dobrem letu od začetka delovanja novega sklica državnega zbora po prisotnosti na glasovanjih na zadnjem mestu med vsemi poslanci. Udeležil se je le 51 odstotkov glasovanj, prav tako sodi med najbolj molčeče poslance. Veliko bolj angažiran je v nadstrankarskih projektih - jeseni je kandidiral za predsednika republike in se uvrstil v drugi krog, minuli teden je ustanovil Platformo sodelovanja, ki bi nekoč lahko postala politična stranka za lažjo vrnitev Janeza Janše na oblast."

(Novinar Matej Grošelj o tem, da je Anže Logar med vsemi poslanci najpogosteje odstoten na glasovanjih, v dobrem letu je spregovoril samo na petih sejah državnega zbora; via Večer)

Anže Logar

Anže Logar
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.