Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Vsakodnevna parada vulgarnosti kapitalizma

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Bedak razbije okno Pritličja. Nasilneži napadejo osebo z mavrično zastavo. Slovenska "demokratska" mladina v zameno za RT razvije neumen transparent. Lončke hitijo pristavljati grimsi, turki, jerovški in primci, strankarska oznanila štejejo denar LGBTQ+ civilnodružbenih in NVO organizacij, organizatorke_ji parade pa udeleženke_ce posvarijo, naj raje skrijejo mavrične pripomočke. V Avstriji policija prepreči teroristični napad.

Politiki delajo selfije, predsednica države pa objame kraljico preobleke in sproži obtožbe o razkroju vrednot – čeprav je prva, ki se s tega mesta postavi za enakost. Parada ponosa gentrificirano in turistificirano Ljubljano za hip le zabriše iz dolgočasnega potrošniškega ritma. Namigne, da substance življenja ne gre iskati v (mavričnih) trendih na družbenih omrežjih.

Življenje je najbolj živo na robovih, kjer uporno pulzira v noč. Grožnja življenju pa niso barvite podobe na prajdu, ampak vsakodnevna parada vulgarnosti kapitalizma!

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.