STA, LV, IK

 |  Politika

Danijel Bešič Loredan je odstopil

Premier naj bi mu prinesel odstopno izjavo

Danijel Bešič Loredan

Danijel Bešič Loredan
© Borut Krajnc

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je danes podal odstopno izjavo. Več informacij je podal predsednik vlade Robert Golob v izjavi za medije ob 16. uri (videoposnetek novinarske konference je na voljo v članku spodaj). 

Po poročanju Radia Slovenija naj bi se Bešič Loredan in Golob danes na kratko srečala, ob čemer je premier ministru prinesel odstopno izjavo, ki jo je ta podpisal. 

Do odstopa prihaja dva dni po tem, ko so Bešiča Loredana, vsaj tako je delovalo, na sestanku na Brdu pri Kranju v Gibanju Svoboda podprli. Javno ga je v oddaji Odmevi na TV SLO 1 po sestanku podprla tudi predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič. 

Pozivov k odstopu ministra je bilo v preteklih tednih in mesecih sicer več. V SDS so proti njemu junija vložili interpelacijo, njegov bivši kolega Erik Brecelj, predsednik strateškega sveta za zdravstvo, ga je pozval k odstopu, podobno so ga k odstopu pozvali v civilni iniciativni Glas ljudstva in pri Inštitutu 8. marec.

jIeK7dWOWzc?

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.