STA

 |  Politika

Urbanije ni bilo na sejo preiskovalne komisije o financiranju strank

Nekdanji direktor vladnega urada za komuniciranje (Ukoma) Uroa Urbanija se je opravičil, da ga na današnjo sejo ne bo

Uroš Urbanija, v času tretje Janševe vlade direktor Ukoma (Vladnega urada za komuniciranje), kasneje pa tudi direktor TV Slovenija

Uroš Urbanija, v času tretje Janševe vlade direktor Ukoma (Vladnega urada za komuniciranje), kasneje pa tudi direktor TV Slovenija
© Luka Dakskobler

Preiskovalna komisija DZ, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank, bi morala danes zaslišati nekdanjega direktorja vladnega urada za komuniciranje Uroša Urbanijo, a se je ta v sredo pozno zvečer opravičil, da ga na današnjo sejo ne bo.

Kot je povedala predsednica preiskovalne komisije Mojca Šetinc Pašek, je Urbanija v sredo pozno zvečer poslal opravičilo, da se današnje seje ne bo udeležil zaradi drugih obveznosti. Komisija se je z opravičilom seznanila, je pa Šetinc Pašek poudarila, da opravičilo ni vsebinsko popolno, "ker bi moralo imeti tudi dodatne razloge".

Preiskovalna komisija išče pojasnila v zvezi z uredbo, s katero je Ukom ministrstvom naročil promocijo "nekih zadev".

Današnja seja je bila sklicana že za april, vendar je bila dvakrat prestavljena, najprej na termin v maju, nato na zdajšnjega. Šetinc Pašek je minuli teden za STA povedala, da so prejšnja zaslišanja prvič prestavili zaradi njene, drugič pa zaradi zadržanosti Urbanije. V zvezi z njegovim zaslišanjem je povedala, da le to ne bo nič posebnega, iščejo le pojasnila v zvezi z uredbo, s katero je Ukom ministrstvom naročil promocijo "nekih zadev".

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.