Uredništvo

 |  Politika

»Po imenovanju Poklukarja so začeli prosperirati poslušni kadri v policiji«

IZJAVA DNEVA

"Prepričevanje političnega vrha, da ministrica Tatjana Bobnar policije ni očistila Janševih kadrov, se je izkazalo kot norčevanje iz javnosti. Izjalovila se je tudi Golobova napoved, da se bo depolitizacija zgodila z novim ministrom, ki ima zaslombo v Damirju Črnčecu, enem najvplivnejših posameznikov v državi, ki je bil nekoč zvest prvaku SDS, nato pa je zamenjal politične barve in pristal pri Marjanu Šarcu. Čeprav je Črnčec na papirju zgolj državni sekretar na ministrstvu za obrambo, številni viri zagotavljajo, da ima izjemen vpliv tudi na policijo. Zanj velja, da brez težav sodeluje tako z levimi kot desnimi."

"Pri razumevanju celotne zgodbe velja podčrtati, da niti Črnčec niti Poklukar nikakor ne sodita v levi politični prostor. Prav tako nista liberalca, čeprav sta člana liberalne stranke. Njune dosedanje izjave in dejanja predvsem glede antimigracijske politike ju postavljajo v desno politično orbito. Zato ne more biti presenečenje, da so po imenovanju Poklukarja začeli prosperirati poslušni kadri v policiji, ki ob pomanjkanju občutka za profesionalnost brezpogojno izpolnijo vsa naročila nadrejenih. Ti oporečni posamezniki so nedavno veljali za izbrane Janševe kadre, danes pa dobivajo status Golobovih operativcev."

(Novinar Matej Grošelj v Večerovem komentarju o depolitizaciji policije, eni od osrednjih političnih zavez predsednika vlade Roberta Goloba)

Boštjan Polklukar, minister za notranje zadeve

Boštjan Polklukar, minister za notranje zadeve
© Uroš Abram

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.