Dora Trček

 |  Mladina 50  |  Svet

Sporna kampanja

Španska trgovska veriga Zara je po plazu kritik umaknila sporno kampanjo, katere podobe so spominjale na razdejanje v Gazi

Sporna kampanja španske verige trgovin z oblačili Zara

Sporna kampanja španske verige trgovin z oblačili Zara
© Zara

Skale, ruševine, poškodovani kipi, lesene konstrukcije, podobne krstam, lutke brez okončin, zavite v bele rjuhe in spominjajoče na trupla – to so bile podobe iz nove oglaševalske kampanje španske verige trgovin z oblačili Zara, ki so jo poimenovali The Jacket (Jakna). Kmalu po tem, ko so fotografije pricurljale v javnost, so, nepresenetljivo, na družbenih omrežjih sprožile val ogorčenja in pozive k bojkotu Zare, saj so uporabniki hitro ugotovili, da podobe vse preveč spominjajo na grozote, ki se že od oktobra pred očmi javnosti dogajajo v Gazi. Nekateri uporabniki družbenih omrežij so poudarili tudi, da rekvizit iz izrezanega kartona, ki ga je mogoče opaziti v ozadju nekaterih fotografij, spominja na zemljevid Palestine.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.