Uredništvo

 |  Politika

Ministrica Švarc Pipan / »S čim je stranka SD prevzela odgovornost? Nihče ni odstopil.«

IZJAVA DNEVA

"Sama sem pogodbo podpisala, za podpis sem objektivno odgovorna, če je kaj šlo narobe. Je pa res, da bi očitno ostalo samo pri tem, da je kriva ministrica, ker je podpisala pogodbo, vse drugo pa je bilo dobro in ničesar ne bi nikoli izvedeli, če ne bi vi začeli raziskovati (Tarča, op. n.) in predvsem jaz s svojo najožjo ekipo."

"Zanima me, s čim je stranka SD prevzela odgovornost, nihče ni odstopil. Generalni sekretar ministrstva ni odstopil, sama sem predlagala njegovo razrešitev, ko sem ugotovila njegove nepravilnosti. Predsedstvo nastavlja in odstavlja ministre, to je v nasprotju z ustavo, ministre imenuje in razrešuje DZ na predlog predsednika vlade, ne pa predlog predsedstva neke stranke. To kaže na izjemno strankokratsko razumevanje politike … Zanima me tudi, zakaj se tako mudi. Odzivi vodstva stranke, tudi predsednice Fajon, govorijo sami zase. Po zakonu sem dolžna zavarovati dokaze, vsaj do prihoda kriminalistov, niso še prišli, dolžna sem poskrbeti, da preprečim, da vse pometejo pod preprogo, in ostajam, dokler se to ne razčisti."

(Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan v oddaji Tarča na TV Slovenija o tem, da če bi vedela, da gre za vpletanje stranke, bi na to opozorila in te pogodbe ne bi podpisala)

Dominika Švarc Pipan

Dominika Švarc Pipan
© Tarča / RTV SLO

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.