STA

 |  Svet

Ameriški novinar napovedal intervju s Putinom

Tucker Carlson, nekdanji obraz televizijske mreže Fox News, je sporočil, da je bil v Moskvi, da bi opravil pogovor z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom

Ameriški konservativni televizijski komentator in novinar Tucker Carlson, nekdanji obraz televizijske mreže Fox News, ki je blizu nekdanjemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu, je v torek sporočil, da je bil v Moskvi, da bi opravil pogovor z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Prišli smo, da bi opravili intervju z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. To bomo storili kmalu," je Carlson dejal v videoposnetku, objavljenem na omrežju X. "Izvajanje takšnega intervjuja je seveda tvegano. Zato smo o tem skrbno razmišljali več mesecev," je dodal.

Carlson je znan po radikalnih konservativnih mnenjih in dolgoletni povezanosti s Trumpom. Aprila lani so ga odstavili s položaja voditelja večerne oddaje na televiziji Fox News, med drugim zato, ker je morala mreža zaradi njegovih teorij zarote plačati velikansko odškodnino proizvajalcu volilnih strojev Dominion.

"Prišli smo, da bi opravili intervju z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. To bomo storili kmalu. Izvajanje takšnega intervjuja je seveda tvegano. Zato smo o tem skrbno razmišljali več mesecev."

Tucker Carlson,
komentator in novinar

Medijska mreža Fox News ga kljub temu še vedno plačuje do izteka pogodbe, ki mu prepoveduje delo za druge televizije. Zaradi tega Carlson svoje vsebine objavlja na omrežju X, ki je v lasti Elona Muska, vendar ga Fox News vseeno toži zaradi kršenja pogodbe.

V videoposnetku je pojasnil razloge za potovanje v Moskvo, ki ga je po lastnih besedah financiral sam. "Najprej zato, ker je to naše delo. Delujemo v novinarstvu. Naša dolžnost je obveščati ljudi. Dve leti po vojni z Ukrajino, ki ima vpliv na celoten svet, večina Američanov ni obveščena," je dejal Carlson.

Liberalni komentatorji v ZDA medtem opozarjajo, da je Carlson doslej odkrito navijal za Putina, kar naj bi mu tudi omogočilo dostop do ruskega voditelja. Intervju, ki naj bi bil na voljo brezplačno, bo objavil na svoji spletni strani in družbenih omrežjih.

JU5RNryLKFU

0_3P1hcr6QQ

Ec1r3jWoH3s

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.