Uredništvo

 |  Svet

Mir je preveč pomemben, da bi ga prepustili politikom

IZJAVA DNEVA

"Münchenska varnostna konferenca bi nas morala zelo skrbeti. Ne samo zato, ker se je njen uradni naslov, ki je obetal dialog oz. pogajanja za mir, izkazal za čisto zavajanje. Aktivnosti zahodnih voditeljev na konferenci so tako v zvezi z vojno v Ukrajini kot z vojno v Gazi pokazale, da Zahodu ni mar za dialog."

"Vprašanje miru in vojne je eno teh ključnih vprašanj. Kot je jasno dokazala Münchenska varnostna konferenca, mora biti vprašanje miru naslovljeno s strani njenih državljanov in državljank EU na najvišji ravni. Politične elite tega ne bodo storile. Politične elite nas vodijo v vojno. Zato moramo to storiti državljani in državljanke EU sami."

(Antropologinja in kolumnistka Vesna V. Godina v Večerovi kolumni o tem, da zahodni voditelji v Münchnu niso izoblikovali nobenega predloga za dialog; niti v zvezi z Ukrajino niti v zvezi z Gazo)

Shod za Palestino na Trgu republike v Ljubljani

Shod za Palestino na Trgu republike v Ljubljani
© Janez Zalaznik

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.