STA

 |  Svet

ZDA ne bodo poslale vojakov v Ukrajino

ZDA se s tem stališčem pridružujejo evropskim zaveznicam, ki so se zadržano odzvale na izjave francoskega predsednika, ki ni želel izključiti možnosti napotitve evropskih vojakov na pomoč Ukrajincem

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski in predsednik ZDA Joe Biden

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski in predsednik ZDA Joe Biden
© picryl.com

ZDA ne bodo pošiljale svojih vojakov v Ukrajino, je danes sporočila Bela hiša. ZDA se s tem stališčem pridružujejo evropskim zaveznicam, ki so se zadržano odzvale na ponedeljkove izjave francoskega predsednika Emmanuela Macrona, ki ni želel izključiti možnosti napotitve evropskih vojakov na pomoč Ukrajincem.

"Predsednik Biden je jasno povedal, da ZDA ne bodo poslale vojakov v boj v Ukrajino," je dejala tiskovna predstavnica sveta za nacionalno varnost ZDA Adrienne Watson in dodala, da Joe Biden verjame, da je pot do zmage potrditev dodatne vojaške pomoči v kongresu.

"Predsednik Biden je jasno povedal, da ZDA ne bodo poslale vojakov v boj v Ukrajino."

Adrienne Watson,
tiskovna predstavnica sveta za nacionalno varnost ZDA

Senat je predlog zakona o skoraj 61 milijardah dolarjev pomoči Ukrajini potrdil, predsednik predstavniškega doma kongresa republikanec Mike Johnson pa predloga noče dati na glasovanje.

Nadaljevanju pomoči Ukrajini namreč nasprotuje vodja republikanske stranke in njen najverjetnejši predsedniški kandidat na letošnjih volitvah Donald Trump.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.