STA

 |  Svet

»Mirovna konferenca o Ukrajini, na katero Rusija ni bila povabljena, ni prinesla nobenih rezultatov«

Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov kritičen do mirovne konference, obenem pa je zagotovil, da je ruski predsednik Vladimir Putin še vedno pripravljen na pogovore

Mirovna konferenca o Ukrajini, na katero Rusija ni bila povabljena, ni prinesla nobenih rezultatov, je danes ocenil tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov. Zagotovil pa je, da je ruski predsednik Vladimir Putin še vedno pripravljen na pogovore, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Če govorimo o rezultatih tega srečanja, so ti blizu nič," je dejal Peskov.

"Če govorimo o rezultatih tega srečanja, so ti blizu nič."

Dmitrij Peskov,
tiskovni predstavnik Kremlja

Na mirovni konferenci, ki je bila konec tedna v Švici, so sicer voditelji 80 držav v skupini izjavi zapisali, da sta za dosego miru nujna sodelovanje in dialog med vsemi stranmi, Rusija pa mora zagotoviti neodvisnost in ozemeljsko celovitost Ukrajine.

Končni dokument je podprla velika večina držav, ki so se udeležile vrha, vendar ga več držav ni podpisalo, med njimi Savdska Arabija, Indija in Združeni arabski emirati. "Številne države so razumele, da brez prisotnosti naše države resna razprava nima perspektive," je še komentiral Peskov.

Zagotovil je, da je ruski predsednik "še vedno odprt za dialog in resno razpravo".

Putin je prejšnji teden dejal, da se bo Moskva pridružila mirovnim pogovorom le, če se bo Ukrajina umaknila iz štirih svojih regij.

Fsc994dCSyg

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.