Damjana Kolar

 |  Kultura

Film tedna / Zver

V bližnji prihodnosti, ko svetu že vlada umetna inteligenca, postanejo človeška čustva grožnja

V Kinodvoru bo od 28. junija na ogled film Zver, v katerem režiser Bertrand Bonello v formi znanstvenofantastičnega filma razmišlja o ideji, da nas v prihodnosti čaka nekaj grozečega, česar v sedanjosti ne moremo v popolnosti razumeti. Film je  priredil po kratki zgodbi Henryja Jamesa Zver v džungli iz leta 1903.

V bližnji prihodnosti, ko svetu že vlada umetna inteligenca, postanejo človeška čustva grožnja. V ta namen je bil razvit program, ki ljudem omogoča, da se znebijo čustev in tako povečajo svojo storilnost na delovnem mestu. Gabrielle se prostovoljno podvrže programu, a odkrije, da zaradi tega podoživlja potlačena čustva in prejšnja življenja. V vsakem izmed teh življenj je navezana na Louisa, svojo veliko ljubezen, ki ga obišče v treh različnih zgodovinskih obdobjih. Gabrielle ponovno prevzamejo čustva, ker sluti, da se bliža katastrofa.

"Najprej sem želel upodobiti portret ženske ter se neposredno ukvarjati z ljubeznijo in melodramo. Zatem to sopostaviti žanrskemu filmu, saj menim, da se romantika in žanrskost dobro ujameta. Hotel sem preplesti intimnost in spektakel, klasicizem in sodobnost, znano in neznano, vidno in nevidno. Morda spregovoriti o najbolj bolečem občutju, strahu pred ljubeznijo. Je tudi portret ženske, ki skoraj preide v dokumentarec o igralki," je zapisal režiser.

SYDxOkp19kQ

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.