Uredništvo

 |  Družba

»Kdor misli, da je bila slovenska igra destruktivna, ta prav veliko o nogometu ne ve«

IZJAVA DNEVA

"Mislim, da je dosežek slovenske reprezentance izjemen. Mislim, da že dolgo ali pa sploh nikoli slovenska reprezentanca ni igrala s toliko samozavesti. Po tekmi s Portugalsko sem dobil SMS-sporočila od Mourinha, Rummeniggeja, Capella in še številnih drugih. Vsi izjemno pohvalno, bodite ponosni na svojo ekipo, vrhunsko so igrali … Eden izmed njih, pa ne bom povedal, kateri, mi je rekel, da je slabša ekipa napredovala."

"Kritike so v nogometu zelo pogoste. V nogometu in politiki vsi mislimo, da vse vemo, ampak kdor misli, da je bila slovenska igra destruktivna, negativna in da je to slab sloves za nogomet, ta prav veliko o nogometu ne ve. Rekel bi, da počakajmo do konca prvenstva, da bomo videli, ali ne bo morda eden iz naše skupine postal celo evropski prvak."

(Predsednik Uefe Aleksander Čeferin, v oddaji Odmevi na TV Slovenija, o izjemnem dosežku slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu)

Aleksander Čeferin

Aleksander Čeferin
© Violaine Martin / ZN / Flickr

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.