Hudo / Košarka z rumenjaki
Ločevanje delov jajca
Star francoski rek pravi, da ne moreš narediti omlete, ne da bi strl jajce. Posebej puhasta je spenjena omleta, pri kateri rumenjake in beljake po razbitju jajca razdvojimo ter stepemo ločeno. Lovljenje rumenjaka, ki ga želimo ločiti od jajčnega beljaka, zahteva nekaj spretnosti. Primitivci to počnejo z golimi rokami, s pomočjo polovic jajčne lupine, iz katerih postopoma izcejajo beljak, medtem ko vanje vedno znova prestrezajo rumenjak, ali rumenjak ujamejo kar v iztegnjeno dlan, beljaku pa pustijo, da jim spolzi med prsti. Razmah potrošništva je sicer za dotično opravilo prinesel kup pripomočkov. Med njimi je tudi dunk n’egg, kar v prostem prevodu pomeni »zabij jajce«, ki ga ponuja znamka igrivih kuhinjskih pripomočkov Ototo. Plastično orodje v obliki miniaturne košarkarske table s košem je treba nadeti na rob sklede in vsebino jajca stresti v koš, pri čemer beljak skozi mrežice odteče v skledo, rumenjak pa ostane ujet v mreži. Koš izpraznimo v drugo posodo, kjer bomo zbirali rumenjake, in nadaljujemo razbijanje jajc, če potrebujemo več kot eno. Zadetek v polno, kadar pri kuhi želimo pomoč otrok.
Draga bralka, dragi bralec. Kdor želi danes ohraniti trezno glavo, mora imeti dostop do kakovostnih informacij.
Svet je, žal, nasičen z informacijskim šumom, dobre in premišljene analize, komentarji, recenzije in napovedi pa so v Mladini dostopni zgolj naročnikom. Ta prispevek smo za vas izjemoma odklenili.
Naredite tudi vi kaj zase, postanite naš naročnik in preizkusite Mladinin učinek.