Hudo / Banana loca
Kako napolniti banano
V rubriki »Kuhinjski pripomočki, za katere niste vedeli, da jih potrebujete, ker niste vedeli, da obstajajo«, tokrat predstavljamo orodje, imenovano Banana loca, po špansko nora banana, s katerim izdolbemo in napolnimo banano – medtem ko je še v lupini. To naredimo tako, da odrežemo vrh banane, jo vstavimo v držalo, ki jo nekoliko zravna, nato pa vanjo zadegamo votlo kovinsko palico, s katero iz banane izvlečemo sredico ter s tem ustvarimo prazen prostor, ki ga s pomočjo tretjega dela pripomočka na koncu napolnimo z nadevom po želji, na primer z nutelo ali arašidovim maslom. Čeprav banane veljajo za sadež, ki je lahko sladica že sam po sebi, dobro zveni tudi banana z marmelado, želejem, jogurtom, medom, stopljeno čokolado, karamelo, pistacijevo ali kokosovo kremo, pa z nadevom iz orehov, kot pri tufahiji. Na misel pride celo sredica iz mesa; meje možnih polnil so meje domišljije kuharja. Najboljše pri filanih bananah je, da jih, ker so še vedno v lupini, lahko prenašamo naokoli in se z njimi posladkamo kjerkoli, kadarkoli. Kot krof, samo bolj zdravo.
Draga bralka, dragi bralec. Kdor želi danes ohraniti trezno glavo, mora imeti dostop do kakovostnih informacij.
Svet je, žal, nasičen z informacijskim šumom, dobre in premišljene analize, komentarji, recenzije in napovedi pa so v Mladini dostopni zgolj naročnikom. Ta prispevek smo za vas izjemoma odklenili.
Naredite tudi vi kaj zase, postanite naš naročnik in preizkusite Mladinin učinek.