Ivan Ilovar

 |  Mladina 22  |  Konzum

Gostilna Kovač, Osilnica

Pri edinem ponudniku

  • ocena: 3 / 5

 

biftek

biftek
foto: Rudi Jazbec

 

 

 

Odpeljite se po Kolpi navzgor - pred mejo v Brodu na Kolpi desno - in slejkoprej boste naleteli na Osilnico, Kovač pa ima največji hotel v vasi in v sezoni odprto vsak dan od sedmih zjutraj do desetih zvečer. Telefon: 01 894 15 08.

Specialitete:

domač kruh in skuta, prekajena postrv in sušene mesnine, postrvi in divjačina. Pozor, sol!

Vina:

med Kovačevim odprtim vinom se ne bo težko odločiti za primerno kapljico, žganjeljubi pa si bodo radi dali na zob šilce sadjevca.

Pri Kovaču smo pustili samo nekaj čez 30 € po osebi.

intro Pri Kovaču, tam na koncu slepega črevesa domovine ob izviru Kolpe, smo se mladinci nekoč zdavnaj že kobalili s čolni na sindikalnem izletu in si potem tudi uspešno privezali dušo. Ampak nekdanji penzion se je z leti razrasel v zelo dolgočasen hotel, v katerem na avtobuse turistov s te in one strani meje hranijo, prenočijo in opremijo za vodne ter druge športe. Ilovarjev trio seveda h Kovaču ni prišel igrat tenisa, veslat, muharit ali se, bognedaj, vznemirjat v adrenalinskem parku, prišli smo le na kosilo. In bili spočetka, kljub obljudenosti notranje jedilnice in terase ter posledični zasičenosti natakarstva, presenečeni nad dejstvom, da v tovrstni prehranjevalnici pečejo svoj kruh in da se lahko izkažejo s tako okusnim skutnim namazom in prekajeno postrvjo ter s tako pestro bero doma sušenih mesnin. Dobre volje smo prekrmarili še preko juh, ne da bi nas zmotilo kaj drugega od viška soli, ki smo ga pripisali nenehnemu pogrevanju, a nepotrebni minerali se niso nehali nabirati niti tekom neizenačeno odrezanih in mehkih njokov z bolj borno gobovo polivko, z vso močjo pa so udarili na plano ravno pri glavnini sporeda. Pozabimo na neizpodbitno dejstvo, da pri Kovaču ne vedo, kaj je biftek ali kako se ga zapeče, na čudne vonjave ocvrtega (in v lastni sopari naknadno dušenega) mladega krompirja ter na krompirjeve ocvrtke z muškatnim oreščkom. Zakaj za silo ohranjeno telečjo pečenko in presenetljivo sočne veprove zrezke kazijo z zasoljenimi in zamokanimi omakami, zakaj tisto grinto biftka dodatno maličijo z zeliščnim maslom, vedo le sami. Morda nam je vseskozi pela tudi začinka, morda bi se manj kapriciozen gost bolje odteščal s katero od postrvi iz bližnje ribogojnice in na koncu zaukal zaradi posrečenega izbora odprtega vina in nizkih cen? Presodite sami, le eden je Kovač. Bi se mu pa vseeno prilegla konkurenca.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: