Ivan Ilovar

 |  Mladina 9  |  Konzum

Turistična kmetija Črešnar, Oplotnica

Na poslednji špili

  • ocena: 4 / 5

zunanji ...

zunanji ...
foto: Pastirica

 

Do Oplotnice pridete s stare ceste med Slovenskimi Konjicami in Bistrico, v vasi glejte, kje je gasilski dom, potem pa Vas do cilja popeljejo kažipoti. Črešnarjevi se potrudijo samo po naročilu in najraje konec tedna, komunicirate pa lahko po telefonu 02 801 93 10.

Specialitete:

domač kruh, bučno olje, hrbtiščna juha, koline, ko je topleje, spečejo v krušni peči tudi kakega jagenjčka ali odojka, polnjeno gos ali raco.

Vina:

od odprtih do buteljk, od suhega do suhega jagodnega izbora, držite se belega in ne boste imeli pripomb. Žganjeljubom bo moral zadoščati krasen borovničevec in lepo uležano medeno žganje, morebitne avanture odsvetujemo.

Pri Črešnarjevih smo se zadržali za 30 € po osebi.

Da smo Ilovarjevi še za poslednjo špilo ujeli sezono kolin, gre zasluga dopisnemu članu omizja, ki se je iz tujine vrnil lačen domače košte in predvsem krvavic. Ne glede na vreme, ne glede na temperature. Čeravno čelništvo Konzuma ni resno računalo, da kje pod Pohorjem najde kaj primernega, pa nas je edina turistična kmetija, katere med šolskimi počitnicami niso okupirali smučarji z Rogle, presenetila s svojim predlogom. Naj bo, zadnje koline letos. Tudi, če je zunaj pred kmetijo, ki leži med zidanicami vrh Oplotnice in kjer mora biti spomladi in poleti celo veselje z razgledom, vincem in čago na plesnem podiju, tako toplo, da Ilovarjevega kvinteta ni zmrazilo med aperitivom ali narezkom. Za razliko od sicer pestrega, z rezinami črne redkvije in čebule spremljenega narezka, ki z izjemo kuhane klobase ni pretirano zaposlil brbončic, pa je nadaljevanje za prostorno, pražnje pogrnjeno mizo poleg krušne peči postreglo tudi s superlativi.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: