Ivan Ilovar

 |  Mladina 6  |  Konzum

Ošterija Debeluh, Brežice

Pri najboljšem izvozniku

  • ocena: 5 / 5

tortica

tortica
foto: Pastirica

Debeluh oddaja omamne vonjave v središču Brežic, če ne boste zaznali odkod, povprašajte domačine ali prej pokličite številko 07 496 10 70, od poldneva do desetih zvečer, ob nedeljah pa le do štirih popoldan.

Specialitete:

kajmak, žrebičkova pašteta, tenko ali debelo narezano ali mleto mesovje z žara, tudi argentinska govedina, jagenjček ali žrebiček, gosja jetra, prebranac.

Vina:

nekaj odprtega in nekaj buteljčnega vina na kozarce, sicer pa ponudba, ki seže tja do prestižnih znamk in vsot. Krasna vilijamovka, blaga slivovka ter zbirka konjakov za petične.

Pri Debeluhu smo pomazali do zadnjega za okoli 60 € po osebi.

O Debeluhu je na sestanku ožje celice Konzuma poročala članica, ki bere časopisje in vso pot do Brežic smo se spraševali, kaj dela na tem koncu tako fina oštarija ter kako, da je nismo zavohali, ko smo se pojali po Bizeljskem. Vonj Debeluha morda ne seže daleč, je pa zato toliko bolj prediren in vabljiv, vonj po ognju in žaru, ki se zaleze v nosnice le poredko v domovini. Čeprav ima Debeluh platnene prte in prtičke, fino posodje in steklenino in pri sebi doma razstavlja prestižne konjake in vina, pa je tisti ponedeljek glavnina njegove pretežno hrvaške klientele prišla zmazat nekaj, kar si snobovski jedci težko predstavljajo v istem zaklepaju. Čevapčiče, pleskavice, vešalice, uštipke, kakšen prebranac, žlico kajmaka in kos s tucano papriko potresenega kislega zelja, pač tradicionalni srbski - Debeluh pravi balkanski - scenosled, ki krepi dobro voljo in aorto.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: