Ivan Ilovar

 |  Mladina 50  |  Konzum

Kmetija odprtih vrat Pr' Perc, Javornik

Pri hudi Meti

  • ocena: 4 / 5

metina kuhinja

metina kuhinja
foto: Rudi Jazbec

 

V Stražišču pri Kranju odvijte proti Joštu oziroma proti Čepuljam in peljite, dokler ne naletite na Javornik in na Perca. Meta najraje kuha konec tedna, z njo pa se zmenite na številki 04 231 16 64.

Specialitete:

domač kruh, skuta in suhe mesnine, sezonsko koline in kmečke pojedine, drugače tudi šara, pohane piške, pečenke in dušena govedina, vsekakor pa skutna strjenka.

Vina:

odprt sauvignon, cvičk in stare šole merlot. Šef kuha dostojen tepkovec in vanj devlje lakoto, žajbelj in borovnice.

Pri Meti smo uživali za malo čez 15 € po osebi.

Pravzaprav Meta ni tako huda, le po telefonu zadobi njen glas frekvence, ki si jih vsak, posebej pa energičnega ženstva nevajeni Negorenjci, tolmači po svoje. A če je poleg intonacije, ki jo blaži smisel za humor, na Meti resnično kaj hudega, je to kvartir, ki ga držita z možem sredi vasice pod Joštom, ciljem kranjskih izletnikov. Mož skrbi za suha in suhih mesnin potrebna grla, Meta za kuhinjo in ker pri tem uživata, jima ne gre slabo od rok, za domačno vzdušje pa poleg domače hrane skrbi tudi ustroj njihove kmetije odprtih vrat. Kot da bi prišel k nekomu domov - po stopnicah v jedilnico poleg kuhinje, na teraso ali v kletno izbo s krušno pečjo, povsod se na mizi kmalu znajdejo na lesenih pladnjih, v jušnikih ali v glinenih posodah servirane dobrote. Črn kruh in prvovrstna skuta, klobasa v zaseki, zvit špeh, salama in zašink, goveja juha z ročno sekljanimi nudeljni ...

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: