Ivan Ilovar

 |  Mladina 46  |  Konzum

Turistična kmetija Šterle, Stancija Druškovići, Istra

Pri žametnem muškatu

  • ocena: 4 / 5

z dvorišča

z dvorišča
foto: Pastirica

Prečkajte mejo na Dragonji in jo preko Buj uberite do Brtonigle in naprej proti Novigradu, kmalu boste na desni strani cestišča ugledali izvesek kmetije. Telefon: 00385 52 774 313

Specialitete:

istrski pršut, v sezoni jurčki, beli tartufi ali divji šparglji, domače kure, biftki, florentinci in istrske klobasice, kislo zelje, štrudli.

Vina:

odprta zagatna malvazija in še hujši refošk, buteljke z veliko priljudnejšo vsebino in zmagovalna penina iz sladkega muškata. Žganjeljubi se bodo nekako znašli z grappo, bili veseli travarice in zavrisnili zaradi orehovčka.

Pri Šterletovih smo uživali za okoli 30 € po osebi.

V nasprotju z običaji se Ilovarjevi že leta izogibamo martinovanjem, saj nas je nekaj mokrih, a drugače nič kaj plodnih epizod izučilo, da se ni pehati s čredo naključnih jedcev pred obličje živčnih gostincev. Kje bi si torej, varno pred avtobusi, omastili brk, kje vlada ležernost in zdravo pomanjkanje ambicioznosti? Kje drugje kot v Istri. Sploh pa je k Šterletovim, ki so v svoji stanciji ravno toliko s ceste, da so ustvarjeni pogoji za idilo, vabilo do nohtov posesano mesovje, predvsem biftek, ki nam je pred leti pomagal zakoličiti kriterije.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: