Ivan Ilovar

 |  Mladina 42  |  Konzum

Turistična kmetija Pavlin, Šenturška gora

Na gorenjskem pršutu

narezek

narezek
foto: Rudi Jazbec

Peljite se iz Ljubljane proti Krvavcu in še pravi čas odvijte desno proti Apnu, potem ne bo težko najti Šenturške gore in Pavlina, ki najraje siti goste konec tedna. Telefon: 04 25 22 083.

Specialitete:

 gorenjski pršut, klobase in pečenke in krače s kislim zeljem in praženim krompirjem, glede sladkobe z baklavo primerljiva potica.

Vina:

piten cvičk in zanimiv "refošk". Sadjevec: odsvetujemo.

Pavlinovi so od nas hoteli samo malo več od 15 € na osebo.

Zapisnikarica omizja, ki včasih prebira rumeni tisk, v njem že zaradi prostora, ki ga je zavzemala, ni mogla spregledati vesti o možakarju, ki v hribih pod Krvavcem zori svoj, gorenjski pršut, ki da ga hvalijo celo Primorci. Pa smo si rekli - možak, gospod Janez, že na fotografijah s stasitostjo in zdravo barvo prepriča, da mu je zaupati glede mesoznanstva; pojdimo pogledat, morda pa se kakšno lepo pitano prase in zrel pršut, če jih je že skoraj zmanjkalo na Krasu, najde na Gorenjskem! No, gospod Pavlin v svoji turistični kmetiji velikosti planinskega doma, ki poleti hladi goste pod kozolcem in v bazenu, resnično nudi s primorskim primerljiv pršut, če seveda ni za merilo nič bolj izbranega od osmic.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: