Ivan Ilovar

 |  Mladina 40  |  Konzum

Gostišče Pri Zalogarju, Dolenja vas

Na gorenjski feti

  • ocena: 4 / 5

zalogarjevi aduti

zalogarjevi aduti
foto: Roman Šipić

Peljite se od Škofje Loke proti Železnikom in na ovinku pred Dolenjo vasjo boste zagledali Zalogarja. Pri Zalogarju se lahko ustavite od desetih zjutraj do desetih zvečer, ob petkih in sobotah podaljšajo do enajstih, ob nedeljah skrajšajo do devetih, ob ponedeljkih pa ne sprejemajo gostov. Telefon: 04 500 50 00.

Specialitete:

gorenjska feta in drugi siri iz Kališča, telečja pašteta, v sezoni jurčki, idrijski žlikrofi, žrebičkov steak, pečenke.

Vina:

nekaj odprtih in buteljčnih vin, pomagajte si z vinsko karto. Zahtevajte, da Vam češnjevec predložijo brez servirne češnje ali pa se enostavno odločite za češpljevec.

Zalogar nam je za podaljšano kosilo zaračunal le okoli 25 € po osebi.

Pri Zalogarju smo se Ilovarjevi nazadnje ustavili spomladi, na lovu za desertom, za katerega so nas prikrajšali nekje drugje, in ob ne posebno posrečenem sporedu sladic ugotovili, da si po petih letih sigurno zasluži preverbo. Ker smo si oštarijo, ki je obenem pizzerija, zapomnili po skrbi za izbrana vina, sir in mesovje, in ker je zapisnikarica omizja nekaj let tako vztrajno romala tja na pijana jetrca, da ji je grozila odvisnost, so bila pričakovanja na ustrezni višini. In tam spočetka tudi ostala, saj nas je narezek z zelo izrazito telečjo pašteto, primerno slano in okusno gorenjsko feto ter v kosu vloženimi, miniaturnimi jurčki na čelu prepričal, da smo prišli na pravi naslov. Enako prepričljiva je bila Zalogarjeva izbira juh, vključno z zelenjavno, ki za razliko od premnogih gostu ne daje občutka, da se je spet znašel v vrtcu ali v osnovni šoli, pa tudi na žaru popečeni jurčki, katerih se bomo letošnjo jesen preobjedli, z mero zakrknjena verzija z jajci in v slanino oblečen, popečen mlad sir, ki so služili za toplo predjed, so naleteli na odobravanje.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: