Ivan Ilovar

 |  Mladina 37  |  Konzum

Restavracija Primula, Solkan

Pri goriških mornarjih

  • ocena: 3 / 5

primula s premca

primula s premca
foto: Pastirica

Iz Nove Gorice zavijte proti Tolminu in Bovcu ter kmalu za Solkanskim mostom glejte desno v hrib, dokler ne ugledate, kje se je zasidrala barkača. . Primula pluje od poldneva do enajstih zvečer, njeno osebje pa si lahko odpočije ob nedeljah. Telefon: 05 33 00 000.

Specialitete:

žrebičkov carpaccio z jurčki, njoki z lisičkami, jadranska in (pretežno) severnejša riba ter steaki.

Vina:

odprto Lisjakovo belo in rdeče; brez vidne vinske karte. Žganjeljubi se bodo odteščali z rutico ali vilijamovko in prepustili damam borovničevec ali sorbet.

Za večerjo v Primuli smo odšteli nekaj več od 50 € po osebi.

Ilovarjevi smo se nedavno tega že mudili v Primuli, bolje rečeno pred njenimi vrati, saj nova restavracija, ki si jo je omislil nekdanji šef Kekca - presenetljivo! - ne obratuje ob nedeljah. Mar se je v mestu, katerega prebivalstvo je že ves čas od ustanovitve v dvomih glede njegovega urbanega statusa, nabralo dovolj strank, da čez teden napolnijo prostorni obedovalnici arhitektonskega čudesa, ki kaže svoj apetit po prestižnosti tudi z notranjostjo, izbranim posodjem in diskretnim osebjem? Sodeč po sredinem večeru - prav gotovo ne. Morda pa so se Goricjani z direktorji vred že poučili o prednostih in hibah barke, odkoder seže pogled do Solkanskega mosta in jezu? Primula po vsem sodeč le povzema prijeme, ki so se uveljavili v oštarijah, namenjenih "višji kategoriji" jedcev, in s svojim scenosledom carpacciev, pašte, steakov ter ribe z žara ali iz pečice ne more nikogar presenetiti. Tudi brez elementa presenečenja pa bi bil Ilovarjev trio zadovoljen že z izbranimi surovinami in strokovno obdelavo, a je velikokrat moral razočaran odložiti vilico.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: