Fatima Džafar

 |  Mladina 35  |  Konzum

V tajski menzi

Da Buda, Ljubljana

tajska pojedina

tajska pojedina
foto: Roza Pajk

Nasproti parlamenta najdite državotvorno lipo, nato se držite smeri do prve hiše, znane kot Šubičke, na vogalu se zaletite v Budovo kraljestvo, kjer vam strežejo od ponedeljka do petka od 12.00 do 01.00 (do 16.00 strežba cenejših dnevnih menijev); sobote, nedelje in praznike se masirajo.

Specialitete:

tajski scenosled satajastega piščančka, juhe tom khaa kai, kariji v zeleni, rumeni in panaeng obliki, rezanci raznih oblik, najbolj slavni pad thai, tapiokov puding.

Pijača:

izbor za šankom zmiksanih ledenih čajev, pravih azijskih piv, trendovskih slovenskih vin in kakšnega avstralskega, aperitivčki in presekavčki pa shochu zvarki lepih barv in nenavadnih imen.

Tajska fensi polomija je Fatino omizje koštala 32 evrov po glavi.

 

Pred kakšnega pol leta sem srečala gospoda Hugha, ki mi je prostodušno priznal, da je odvisen od tajske hrane. »Ah, še dobro, da ne živite pri nas, kjer nimamo tajskih restavracij,« sem zavzdihnila, koprneča po nečem takem, kot je azijski food court, kjer bi svoje kulinarične mojstrovine poceni prodajali kuharji vseh mogočih azijskih kuhinj. No, pa se je civilizirala tudi Slovenija in dobili smo tajsko restavracijo! Ker smo vajeni, da se vsaka tuja kuhinja pri nas pojavi kot huda fensijada, je tudi s Tajci tako. Da Buda je strahovito lepo zdizajnirana obedovalnica, kjer se bleščijo kaskadni umivalniki in lahko skozi šipo opazujete kuhinjo, kjer pa se med voki ne vrtijo Tajci.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: