Ivan Ilovar

 |  Mladina 10  |  Konzum

Gostilna Krištof, Predoslje pri Kranju

Pri bio kuhalnici

  • ocena: 4 / 5

 

lunar

lunar
foto: Rudi Jazbec

 

Z gorenjske avtoceste se odcepite pri vzhodnem kranjskem izvozu in nadaljujete proti Kranju do rondoja, kjer jo uberete desno in potem v vasi Britof levo, do prvega Krištofovega smerokaza. Ali pa - povprašajte, kako se pride do Brda in na poti zasigurno srečate Krištofa, kjer ne zaprejo vrat niti en dan v tednu, od ponedeljka do petka delajo od poldneva do polnoči, ob sobotah pričnejo šele ob petih popoldan, ob nedeljah pa ob petih že začnejo pospravljati. Telefon: 04 2341 030.

Specialitete:

glede na letni čas ustrojena ponudba, solčavska jagnjetina, z naravno pičo futrane postrvi, divjačina, gosja jetra, sicer pa živila iz kontrolirane ekološke pridelave, vegetarijanski in veganski meni.

Vina:

"informirana" voda in bio sokovi za krepitev organizma, nekaj odprtih in poln hladilnik buteljčnih vin s te in one strani meje. Žganjeljubi se bodo lahko znova seznanili s Štekarjevo kolekcijo ali pa se posladkali s smrekovcem.

Pri Krištofu smo uživali za malo manj od 60 € na osebo.

Kot kaže, so Gorenjci še posebej vneti, kadar gre za novodobna stremljenja k zdravi prehrani. Krištof je denimo prvič, ko smo ga obiskali in mirno prebavili, najraje stregel s ciklusi te ali one svetovne kuhinje, sedaj pa se je odločil, da pridobi na karakterju in specifičnosti s prvim in edinim certifikatom bio menija. Certifikatov se v Krištofovih arhivih kar tare, saj kupuje vse od moke in mesa do regrata od ekološko enako osveščenih kmetov in nudi "informirano" vodo, ki čisti organizem in niža maligane. A tudi, če ste ekoskeptik, lahko družina Boljka, ki namerava sedemstoletno oštirsko tradicijo kronati z ustanovitvijo bio vasi pod Krvavcem, prepriča z lahkotnimi, okusnimi in svojskimi jedmi. Ilovarjev trio je sicer štartal v nizki preži, posebej ata, ki se je odločil za degustacijski scenosled, se je zmrdoval nad še enim ponesrečenim, tokrat fazanjim, sila kislim carpacciom ter nad podhlajenostjo vina in lepo rožnatega roastbeefa, ki ga je naročila zapisnikarica odprave.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: