Ivan Ilovar

21. 6. 2011  |  Mladina 7  |  Konzum

Turistična kmetija Pri Baronu - vinotoč Uranjek, Planica nad Framom

Na Planici

 • ocena: 3 / 5

oval

oval
foto: Rudi Jazbec

S štajerske avtoceste odvijte proti Framu in zavijte za vaško cerkvijo navzgor proti Planici, kjer ne morete zgrešiti Uranjeka. Kljub temu, da Uranjeki konec tedna začnejo s kosili od enih popoldne, jih velja poklicati na številko 02 601 44 51.

Specialitete:

domač kruh in suhe mesnine, kurja juha, pečenke, zajci, kokoši, pohorje beef in sezonsko koline.

Vina:

odprto belo ali bolje špricer, za deco in abstinente domači sokovi, žganjeljubi pa si bodo mimo bogate bere v žganju namočenega sadja izbrali češnjevec.

Pri Baronu smo pohiteli za nekaj čez 15 € na osebo.

Ko je govora o Planici, Konzumovo čelništvo za razliko od drugih državljanov ne pomisli na črede in zastave, temveč se mu pocedi slina ob spominu na gibanico, ki jo je zmazalo tam gor na Pohorju. Ker klima in vonj ustrezata, nas ni bilo težko zvabiti niti na drugo planiških kmetij, v kateri smo pred leti le okušali žganjico in vlekli na ušesa o željah in načrtih. Da so Uranjeki smelo zakoračili v bodočnost, priča lično urejena domačija, pred katero se lahko ob toplejših dnevih razvaja poln vrt gostov, pa tudi nič načičkana jedilnica ter zavzeta strežba govorita, da se gredo zares in da niso štartali na prvo žogo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €