Ivan Ilovar

21. 6. 2011  |  Mladina 4  |  Konzum

Restavracija Brič, Dekani

Pri dveh mrežah

 • ocena: 4 / 5

situacija

situacija
foto: Rudi Jazbec

Brič boste zlahka našli ob stari cesti med Koprom in Črnim Kalom, njegovo natakarstvo pa se trudi in se ne ustavi vsak dan od enajstih dopoldne do enajstih zvečer. Številka za konec tedna zelo priporočljive rezervacije: 05 6580 527.

Specialitete:

domač kruh in olivno olje, jadranska in tujerodna riba, školjke in mehkužci ter kakšen steak.

Vina:

odprto belo in refošk hiše Brič, a tudi buteljke, ki jih strežejo po kozarcih ali vrčkih. Z žganjicami se bodo lahko kosali le pravi moški. Sorbet: ustrezno.

V Briču bodo le najbolj zagrizeni pustili več od 40 € na osebo.

 

Ni in ni bilo sile, ki bi v Brič, tudi takrat, ko se je še imenoval Bivij, zvlekla Ilovarjevega ata. So bila kriva le konec koncev neumestna pričakovanja, češ, če je že jesti na Obali, bi vendarle jedli kje drugje kot ob najbolj prometni cesti in gledali kaj drugega razen industrijske cone? Morda pa je manjkalo le dovolj srčno priporočilo, za katerega je tisto nedeljo, ko je Ilovarjev trio na lovu za flaškonom refoška zaneslo do Briča, poskrbela polna jedilnica Tržačanov. Kaj v tolikšnem številu privablja ne ravno najmanj izbirčne goste, mar samo zelo ugodna ponudba vina, ki ga v preddverju točijo iz sodov, v restavraciji pa nudijo po istih cenah, kakor veljajo v vinotoču?

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!