Ivan Ilovar

21. 6. 2011  |  Mladina 30  |  Konzum

Turistična kmetija Madronič, Prelesje

Na fish'n chipsu

 • ocena: 4 / 5

prehrambena veriga

prehrambena veriga
foto: Pastirica

 

Do Starega trga pri Kolpi pridete s kočevske ali črnomaljske strani, v vasi pa jo uberite proti Kolpi in glejte, iz katere smeri vozi največ avtomobilov z zadovoljnimi posadkami. V sezoni cvrejo Madroniči postrvi vse dni v tednu od pol devetih zjutraj do desetih zvečer, če jih boste pogrešali, ko bo hladneje, pa zavrtite 01 894 36 01.

Specialitete:

postrvi. Pozor, gneča!

Vina:

odprto belo in modra frankinja. Žganjeljubi si bodo v okolici zlahka našli kaj presunljivejšega od Madroničevega sadjevca.

Pri Madroničih boste težko pustili več od 3.000 SIT na osebo.

Marsikdo si še vedno predstavlja, da se v Beli krajini, deželi dobrovoljčkov, vrtijo jagenjčki za vsakim vogalom. Pa ne bo držalo. No, enega, vzorno zapečenega, je ata Ilovar zavohal v vasici, kjer je šotoril in uničeval zaloge poživil, ampak šlo je za zasebno zakusko in privatni krematorij na vrtu, telefonade pa tokrat niso obrodile sadu in so z nedoločnimi in neprepričljivimi odgovori zbudile vtis, da Belokranjcem gostinstvo ni ravno pisano na kožo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €