Vrhunska arhitektura za povprečen žep

Kako se znebiti predsodkov o sodobni arhitekturi

Balancing Barn stoji na nekdanji lokaciji kmetije, ki je bila zgrajena leta 1950. Imenovala se je Church Farm, njen lastnik pa je bila fundacija za ohranjanje narave Suffolk Wildlife Trust.

Balancing Barn stoji na nekdanji lokaciji kmetije, ki je bila zgrajena leta 1950. Imenovala se je Church Farm, njen lastnik pa je bila fundacija za ohranjanje narave Suffolk Wildlife Trust.
Living Architecture

Kdor želi počitnikovati na angleškem podeželju, ne bo več omejen le na bivanje v majhnih srednjeveških kočah, temačnih dostojanstvenih hišah in starih gradovih, potratnih s kurjavo. Popotniki ali dopustniki lahko zdaj počitnikujejo v »živi arhitekturi« oziroma v najsodobnejših hišah projekta Living Architecture (www.living-architecture.co.uk). Tri hiše na najosupljivejših lokacijah v Angliji so že na voljo za počitniško najemanje, letos bo končana še četrta, prihodnje leto pa peta. Vse hiše so zasnovali odlični arhitekti, med drugim celo svetovno znana arhitekturna imena, kot sta švicarski arhitekt, prejemnik ugledne Pritzkerjeve arhitekturne nagrade za življenjsko delo Peter Zumthor in nizozemska skupina MVRDV, arhitekti provokacije. Preostale tri hiše so zasnovali norveški biro Jarmund/Vigsnæs Architects, mladi škotski arhitekti iz biroja

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.