Boštjan Napotnik

 |  Mladina 28  |  Konzum

Stari podrum, Momjan

Na arbitraži.

  • ocena: 4 / 5

»The« vmešana jajca

»The« vmešana jajca
© Boštjan Napotnik

Stari podrum

Most 52
Momjan, Hrvaška
Tel.: +385 (0)5 277 91 52
www.stari-podrum.ch
V Starem podrumu se lahko krepčate vsak dan, razen ob sredah, od 12.00 do 22.00.

 

Fino:

vmešana jajca s tartufi
fuži s tartufi
taljata

Ne tako fino:


boškarin v pečici
sladice

Zložno tempirana pogostitev ob sprejetju sporazuma o čezmejnem sodelovanju bo udeleženca stala dobrih 25 evrov (190 kun) na grlo.

Ker so temperature že ves teden pribite na črtice, ki sledijo tisti, ki označuje številko 30, si človek ne more kaj, da mu misli v segreti glavi ne bi odtavale proti Istri. In ker bi bilo polenjene poletne možgane nevarno preveč obremenjevati, se te istrske misli črpajo bolj iz starih, skorajda že zaprašenih spominskih možganskih vijug. Ondan tako kar ni in ni bilo konca debati o potniških sagah slovenskih družin, ki so se, natlačene v nabasane katrce, stoenke in golfe prve generacije, v desetdnevnih intervalih vozakale k sindikalnim prikolicam. Pri tem seveda nismo mogli mimo spominov okrepčilne narave na teh poteh - torej spominov na postanek ob robu ceste tam nekje med Črnim Kalom in Kubedom, med katerim so družinski člani požulili, kar je skrbna mati pripravila za na pot; po navadi je šlo za kruh s pohanimi zrezki ali kurami, trdo kuhana jajca in paradajz, vse skupaj pa se je poplaknilo s požirkom sparjenega deita ali stila iz steklenice. Ker se je vzorec ponavljal iz leta v leto, je to za marsikoga postala in ostala tradicionalna istrska hrana - no, seveda le v segretih poletnih glavah, da ne bo pomote. In ker so zdaj vendarle drugi časi, se je upravnemu odboru Konzuma zdelo, da so takšni istrski spomini pravšnja odskočna deska za vsaj eno resnejšo preverko aktualne čezmejne notranjeistrske prehranske ponudbe. Rečeno nam je bilo, da kani biti Stari podrum, tik ob šengenski meji, pravšnji za kaj takega, zato smo šli prav tja, v Momjan.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: