Borut Mekina

15. 7. 2011  |  Mladina 28  |  Politika  |  Neo-alternativa

Reciklirane ideje

V SDS so predelali svoje stare obljube in jih zapakirali v nov “državni razvojni program”

V SDS-u so prejšnji razvojni program uresničili 75 odstotno. Bodo novega v 86 odstotkih?

V SDS-u so prejšnji razvojni program uresničili 75 odstotno. Bodo novega v 86 odstotkih?
© Borut Peterlin

V središču mora biti državljan. Naš zgled so skandinavske države. Slovenija bo v petih letih postala nadpovprečno razvita članica EU. Trg dela in kapitala bomo osvobodili ovir. Državo umaknili iz gospodarstva. Davke bomo znižali. In povečali investicije. Zgradili jedrsko elektrarno. Pa še TEŠ6 po polovični ceni. Odpravili administrativne ovire. Zmanjšali javno porabo. »Ustvarjalni potenciali naroda in posameznikov« bodo izkoriščeni v celoti. Vsak član družbe bo »prispeval po svoji moči in hotenju«. Delodajalec bo lahko zaposlil, kogar bo hotel. Delavec pa se bo zaposlil, kjer se bo hotel. In Slovenija bo ponovno zasijala v vseh odtenkih dvomilijonske mavrice. Kot kak evropski svetilnik. Tokrat celo v barvah. In pod taktirko »direktorata za kreativno industrijo«.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.