|  Mladina 23  |  Kultura

Revolver

Preventivni ukrepi - Teden dni pred srečanjem vrha EU-ZDA na Brdu pri Kranju, ki se ga bo udeležil tudi ameriški predsednik George Bush, je že zaznati subtilne varnostne ukrepe, ki spremljajo njegov obisk. Med drugim je poostren nadzor v okolici ameriškega veleposlaništva. Policisti naključnega sprehajalca hitro povprašajo, čemu se tam mudi, in so sumničavi do ljudi, ki se zadržujejo v bližini ambasade, pa četudi je očitno, da imajo tam le parkiran avtomobil ali koga čakajo. Od zaposlenih v turističnih agencijah pa smo izvedeli, da imajo prebivalci srednjeazijskih držav zadnja dva tedna večje težave s pridobivanjem slovenskega vizuma kot sicer.

Seks vendarle v mestu - Potem ko se je pojavila novica, da bosta v petek, 6. junija, ob 19. in 22. uri v Cankarjevem domu edini ljubljanski projekciji filma Seks v mestu, ker si zaradi spora med Kolosejem in distributerjem filma Blitz Film & Video Distribution filma ne bo mogoče ogledati v Kolosejevih dvoranah, je prišlo do presenetljivega preobrata. Film bodo poleg kinocentrov Planet Tuš vendarle predvajali tudi Kolosejevi kinocentri.

Komedija pred žajfnico - 6. junija bo v ljubljanski Hali Tivoli nastopil sloviti latino pevec Julio Iglesias. Na pobudo njegovega menedžmenta pa so se organizatorji odločili za nekoliko drugačen uvod v njegov koncert. Namesto predskupine bo namreč občinstvo ogreval mladi stand up komedijant Tin Vodopivec.

Za kvalitetno muziko - Radio Slovenija oziroma njegov Val 202 je v sodelovanju z Založbo kaset in plošč RTVS objavil javni razpis za produkcijo novih skladb VAL08, s katerim želijo poiskati novo kakovostno glasbo, jo predvajati, pomagati pri njeni produkciji in izdati na nosilcu zvoka. K sodelovanju vabijo glasbenike, ki ustvarjajo v različnih žanrih, od rocka do hiphopa, funka, elektronike ali etna, ter tudi v žanrskih mešanicah. Glasbeni ustvarjalci lahko prijave do 13. junija pošljejo na naslov RTV Slovenija - VAL 202 - Uredništvo za glasbo, Tavčarjeva 17, 1550 Ljubljana, s pripisom Za javni razpis VAL08. Več na www.rtvslo.si/val202.

Začetek festivalov
- 27. in 28. junija bo v Ajdovščini potekal 4. Njoki Summer Festival, na katerem bodo nastopili Marky Ramone (edini preživeli član The Ramones), The Bell Rays, Mr. T-Bone & The Young Lions, Fandagle, Elemental, Murat & Jose, In-Sane, Golliwog in drugi.

Prava resnica - Klaviaturist skupine The Doors Ray Maznarek naj bi posnel dokumentarec o kultni skupini, saj ni bil zadovoljen s filmom, ki ga je o skupini leta 1991 posnel Oliver Stone.

RTV-jevi filmi - RTV Slovenija trenutno ne sodeluje le pri nastajanju novega filma Romana Končarja Vlomilci delajo poleti (89,82-odstotni delež), pač pa tudi pri snemanju dveh filmov, ki nastajata po romanih Mateta Dolenca - prvi je film Vinčija V. Anžlovarja Vampir z Gorjancev (86-odstotni vložek), drugi pa film Jureta Pervanjeta Morje v času mrka (73,42 odstotka). Med nacionalnimi filmskimi projekti, pri katerih bo letos sodelovala RTV Slovenija, pa so doslej podpisali pogodbo za kratki film Igorja Šterka Vdih (11,71 odstotka) in celovečerec Borisa Palčiča Prehod (8,44 odstotka).

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.