3. 7. 2008 | Mladina 27 | Kultura
Začimbe na obesku
Priročna miniaturka
© Saša Eržen
V slovenskih gostilnah je prehranjevanje pogosto še vedno izziv za brbončice in želodec. Zadevo vsaj približno omilijo začimbe, ki dajo jedem okus in olajšajo prebavo, vendar v oštarijah redko ponudijo kaj drugega kot poper in sol, zato je prvo pomoč najbolje nositi kar s seboj. Priročno začimbnico v velikosti medaljona z lahkoto nosite v žepu; ker ima tudi obesek, si jo lahko dame na ogrlici obesijo okoli vratu, gospodje pa jo nosijo na obesku za ključe. V samo tri centimetre in pol visoki posodici so nameščene tri začimbe in ena začimbna mešanica: poleg klasičnega para poper-sol še sladka rdeča paprika in kari. Vsaka začimba je spravljena v posebnem prekatu in ima svoj pokrovček, tako da jih lahko stresate ločeno ali skupaj, če je kosilo slabo, pa lahko porabite tudi celotno dozo.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,5 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?
3. 7. 2008 | Mladina 27 | Kultura
© Saša Eržen
V slovenskih gostilnah je prehranjevanje pogosto še vedno izziv za brbončice in želodec. Zadevo vsaj približno omilijo začimbe, ki dajo jedem okus in olajšajo prebavo, vendar v oštarijah redko ponudijo kaj drugega kot poper in sol, zato je prvo pomoč najbolje nositi kar s seboj. Priročno začimbnico v velikosti medaljona z lahkoto nosite v žepu; ker ima tudi obesek, si jo lahko dame na ogrlici obesijo okoli vratu, gospodje pa jo nosijo na obesku za ključe. V samo tri centimetre in pol visoki posodici so nameščene tri začimbe in ena začimbna mešanica: poleg klasičnega para poper-sol še sladka rdeča paprika in kari. Vsaka začimba je spravljena v posebnem prekatu in ima svoj pokrovček, tako da jih lahko stresate ločeno ali skupaj, če je kosilo slabo, pa lahko porabite tudi celotno dozo.
Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.