hudo / Začimbe na obesku
Priročna miniaturka
Saša Eržen
MLADINA, št. 27, 3. 7. 2008

© Saša Eržen
V slovenskih gostilnah je prehranjevanje pogosto še vedno izziv za brbončice in želodec. Zadevo vsaj približno omilijo začimbe, ki dajo jedem okus in olajšajo prebavo, vendar v oštarijah redko ponudijo kaj drugega kot poper in sol, zato je prvo pomoč najbolje nositi kar s seboj. Priročno začimbnico v velikosti medaljona z lahkoto nosite v žepu; ker ima tudi obesek, si jo lahko dame na ogrlici obesijo okoli vratu, gospodje pa jo nosijo na obesku za ključe. V samo tri centimetre in pol visoki posodici so nameščene tri začimbe in ena začimbna mešanica: poleg klasičnega para poper-sol še sladka rdeča paprika in kari. Vsaka začimba je spravljena v posebnem prekatu in ima svoj pokrovček, tako da jih lahko stresate ločeno ali skupaj, če je kosilo slabo, pa lahko porabite tudi celotno dozo.
ŽELITE ČLANEK PREBRATI V CELOTI?
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,5 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?
Saša Eržen
MLADINA, št. 27, 3. 7. 2008

© Saša Eržen
V slovenskih gostilnah je prehranjevanje pogosto še vedno izziv za brbončice in želodec. Zadevo vsaj približno omilijo začimbe, ki dajo jedem okus in olajšajo prebavo, vendar v oštarijah redko ponudijo kaj drugega kot poper in sol, zato je prvo pomoč najbolje nositi kar s seboj. Priročno začimbnico v velikosti medaljona z lahkoto nosite v žepu; ker ima tudi obesek, si jo lahko dame na ogrlici obesijo okoli vratu, gospodje pa jo nosijo na obesku za ključe. V samo tri centimetre in pol visoki posodici so nameščene tri začimbe in ena začimbna mešanica: poleg klasičnega para poper-sol še sladka rdeča paprika in kari. Vsaka začimba je spravljena v posebnem prekatu in ima svoj pokrovček, tako da jih lahko stresate ločeno ali skupaj, če je kosilo slabo, pa lahko porabite tudi celotno dozo.