hudo / Začimbe na obesku

Priročna miniaturka

Saša Eržen
MLADINA, št. 27, 3. 7. 2008

/media/www/slike.old/mladina/phudo27.jpg

© Saša Eržen

V slovenskih gostilnah je prehranjevanje pogosto še vedno izziv za brbončice in želodec. Zadevo vsaj približno omilijo začimbe, ki dajo jedem okus in olajšajo prebavo, vendar v oštarijah redko ponudijo kaj drugega kot poper in sol, zato je prvo pomoč najbolje nositi kar s seboj. Priročno začimbnico v velikosti medaljona z lahkoto nosite v žepu; ker ima tudi obesek, si jo lahko dame na ogrlici obesijo okoli vratu, gospodje pa jo nosijo na obesku za ključe. V samo tri centimetre in pol visoki posodici so nameščene tri začimbe in ena začimbna mešanica: poleg klasičnega para poper-sol še sladka rdeča paprika in kari. Vsaka začimba je spravljena v posebnem prekatu in ima svoj pokrovček, tako da jih lahko stresate ločeno ali skupaj, če je kosilo slabo, pa lahko porabite tudi celotno dozo.

ŽELITE ČLANEK PREBRATI V CELOTI?

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,5 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?


Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal ali Google Pay.

Tedenski zakup ogleda člankov
> Za ta nakup se je potrebno .


Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine. Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 16,20 EUR dalje.


Saša Eržen
MLADINA, št. 27, 3. 7. 2008

/media/www/slike.old/mladina/phudo27.jpg

© Saša Eržen

V slovenskih gostilnah je prehranjevanje pogosto še vedno izziv za brbončice in želodec. Zadevo vsaj približno omilijo začimbe, ki dajo jedem okus in olajšajo prebavo, vendar v oštarijah redko ponudijo kaj drugega kot poper in sol, zato je prvo pomoč najbolje nositi kar s seboj. Priročno začimbnico v velikosti medaljona z lahkoto nosite v žepu; ker ima tudi obesek, si jo lahko dame na ogrlici obesijo okoli vratu, gospodje pa jo nosijo na obesku za ključe. V samo tri centimetre in pol visoki posodici so nameščene tri začimbe in ena začimbna mešanica: poleg klasičnega para poper-sol še sladka rdeča paprika in kari. Vsaka začimba je spravljena v posebnem prekatu in ima svoj pokrovček, tako da jih lahko stresate ločeno ali skupaj, če je kosilo slabo, pa lahko porabite tudi celotno dozo.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si.

Delite članek:


Preberite tudi

Naslovna tema

Kje bo volivce iskal Vladimir Prebilič?

Upanje sredice

Teden

V šoli ali doma?

Ustavno sodišče potrdilo ustavnost zakonskih sprememb pri urejanju šolanja od doma

Kultura

»V Ljubljani se dogaja to, kar opažam povsod po Evropi«

Vincenzo Latronico, italijanski pisatelj, avtor svetovne uspešnice Popolnosti, o Berlinu nekoč in danes, gentrifikaciji, normativnem seksu, izgubljenem evropskem projektu in pomenu skupnosti