|  Mladina 37  |  Kultura

Revolver

Nočni Hri-bar - Medtem ko se v teh dneh na TV Slovenija vrača večina oddaj, ki so bile čez poletje na dopustu, bo satirična oddaja Hri-bar povratek dočakala šele po volitvah, pa še takrat bo na sporedu šele okoli 23. ure. Ustvarjalci oddaje so na spletni strani oddaje s prstom pokazali na urednika razvedrilnega programa: “Zakaj se je oddaja preselila v nočni termin, vam lahko pojasni le en človek - petar.radovic@rtvslo.si.”

Koncertne odpovedi - Iz ŠKUC Ropota so sporočili, da koncerta skupine Primal Sceram, ki bi moral biti 30. septembra v Ljubljani, ne bo. Prav tako odpade njihov koncert v Zagrebu. Razlogov za odpoved organizatorji niso navedli, glede na to, da je bilo sporočilu za javnost pripeto skromno pojasnilo predstavnikov skupine, pa o razlogih, kot kaže, tudi sami niso bili natančneje obveščeni. Spletna stran škotskih rockerjev sicer kaže, da bodo jeseni koncertirali le na Otoku.

Zaprte otvoritve - Dolgoletni obiskovalci ljubljanskih kulturnih dogodkov v zadnjem času opažajo, da je vstop na otvoritve razstav v objektih, ki so v lasti in upravljanju Mestne občine Ljubljana (MOL), denimo v Kresiji ali na Magistratu, mogoč le z vabilom. Ker je bil obisk na otvoritvah v preteklosti odprt za širšo javnost, je novost sprožila kup vprašanj, od tega, ali želijo organizatorji z razstav pregnati določen krog ljudi, do tega, ali so dosedanji obiskovalci otvoritev le preveč pojedli in popili. Na Odseku za mednarodne odnose in protokol Mestne uprave MOL pravijo le, da za vabila ob otvoritvah razstav zaprosijo “skladno z željami organizatorjev razstav oziroma razstavljavcev”, obiskovalce pa tolažijo s tem, da je vstop na razstave - z izjemo otvoritev - prost.

Filmska statistika - Na 11. festival slovenskega filma, ki bo od 22. do 25. oktobra v portoroškem Avditoriju, se je prijavilo 18 igranih in dokumentarnih celovečercev, 13 srednjemetražnih in 39 kratkih filmov. Festival bo odprla kriminalna drama Pokrajina št. 2 režiserja Vinka Möderndorferja, ki je bila nedavno predvajana na beneškem filmskem festivalu.

Štajerski etno - Od 18. do 20. septembra bo v Mariboru 4. mednarodni festival etno glasbe Etnika, na katerem bodo nastopili Afion (Hr), Vita Mavrič & Kvartet Akord (Slo), Kaneo (Slo/Mak), Le Caauffeur est dans le pre (Fra) in Fanfara Complexa (Mad).

Internet namesto kina - Novi film Michaela Moora, dokumentarec Uprising, v katerem prikazuje svoje popotovanje po ZDA pred predsedniško kampanjo leta 2004, ko je mlade prepričeval, naj gredo na volitve, si bo mogoče od 23. septembra ogledati na internetu.

V ritmu flamenka - Od 18. do 22. oktobra bo v Ljubljani 2. slovenski flamenco festival, na katerem bodo med drugim nastopili njegov idejni oče Anže Palka & New Flamenco Orchestra z gostjo Anjo Bukovec, Compania Flamneca Antonio Andrade Flamenco Show in Emilio Maya y Grupo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.