Marcel Štefančič, jr.

 |  Mladina 10  |  Kultura  |  Film

Matrica - Revolucija

The Wachowski Brothers Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving

/media/www/slike.old/mladina/dvdpetra_spucajmatrix_revolutions_dvd_slo.jpg

 

Trik Matrice - kompletne trilogije, se razume - je v tem, da zmeša filozofijo in specialne efekte, da torej stara filozofska vprašanja a la »Kaj je resnica«, »Kaj je videz«, »Kaj je sreča« in »Kaj je svoboda«, ki jih danes najdete le še v new age priročnikih, naloži v cyberspace, v novi digitalni svet, to pa stori tako spretno in tako lucidno, da potem filozofsko izgledajo tudi specialni efekti in celo sončna očala, da o tabletkah sploh ne govorimo. Ljudje v tretji Matrici pridejo do točke, ko nočejo biti več le baterije, mašine ponorijo, Mesija - Neo (Keanu Reeves) - pa obtiči v sterilnih vicah, med Zionom in Matrico. Čas je za Revolucijo - in ljudje, kar jih je še ostalo, vedo, da lahko do svobode pridejo le z orožjem, le z narodnoosvobodilnim bojem, le z digitalno verzijo Biblije. Zadnji ljudje pač na invazijo računalniških programov, podobnih črvastim osmim potnikom iz štacune »Sam svoj mojster«, ne odgovorijo z antivirusnim pogramom, ampak z apokaliptičnim ojdipskim ognjem. Sveta vojna. Razlog več, da je ta film na sobni jakosti sprejemljiv tudi za Svetega očeta.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.