|  Mladina 11  |  Kultura

Revolver

Brez medijskega uradnika? - Informacije, da bo novi direktor direktorata za medije na ministrstvu za kulturo kolumnist in bloger Marko Crnković, se kot kaže, ne bodo uresničile. Ministrica Širca naj bi se nagibala k njegovi izbiri, ker naj bi bil med prijavljenimi kandidati najbolj strokovno podkovan in najmanj politično kontaminiran, po drugi strani pa naj bi njegova izbira predvsem zaradi njegovih provokativnih, za naslovnike včasih tudi žaljivih komentarjev povzročila veliko slabe volje v medijski javnosti.

Jubilejna Druga godba - Na 25. mednarodnem festivalu Druga godba, ki bo od 18. maja do 7. junija, bo nastopilo 13 izvajalcev iz 11 držav, med katerimi bodo tudi svetovne etnopop zvezde, kot so alžirski kralj rai glasbe Khaled, zahodnoafriška zvezda vseh zvezd Oumou Sangare, francoski glasbenik leta 2008 in ambasador medkulturnega dialoga Abd Al Malik ... Med drugim bodo nastopili tudi Casuarina (Bra), Son de la Frontera (Špa), Nomo (ZDA) in A Filetta (Korzika), od slovenskih glasbenikov pa Bossa de Novo in Brane Završan s šansoni Jacquesa Brela.

Festival ljubezni - Od 27. do 29. marca bo na Ptuju potekal 2. festival ljubezni, ki je posvečen literaturi in na katerem bodo nastopili Tjaša Koprivec, Goran Završnik, Desa Muck, Nika Perunovič, Zlatko Kaučič, Rok Vilčnik, Severa Gjurin, Matej Krajnc ...

Razprodani Jackson
- Michael Jackson je, potem ko je razprodal 10 koncertov v londonski dvorani O2, v isti dvorani razpisal še dodatnih 40 koncertov. A tudi te je takoj razprodal. Prvi od 50 londonskih koncertov bo sicer 8. julija, zadnji pa 12. februarja, razen, če ne bo Jackson zaradi velikega zanimanja razpisal še dodatnih koncertov. Vprašanje je le, ali jih bo zmogel.

“Črni pas patriotizma”
- To je naslov nedavno objavljene knjige ameriškega akcijskega igralca Chucka Norrisa. Slednji se je oklical za političnega aktivista z vizijo, da bi se nekoč v prihodnosti “potegoval za predsednika Teksasa”. Svojo namero je objavil v kolumni na spletnem portalu worldnetdaily.com, v kateri je zvezno vlado obtožil diktature in namignil na drugo ameriško revolucijo, s katero bi se Teksas lahko odcepil od ZDA. Norris v sklopu tega že organizira tabore za istomisleče patriote in pa ljubitelje borilnih veščin.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.