Jure Aleksič

 |  Mladina 16

Vedno izberem najtežjo pot

Shifu Shi Yanzi iz 34. generacije mojstrov šaolinskega templja

/media/www/slike.old/mladina/kung_fu_zelo_velika20090419_8146.jpg

© Borut Peterlin

»Ti, pa si prepričan, da pride k nam prav ta konkretni Zmaj in ne kak mlajši trenažnik?« sem pisal kolegu Peterlinu in elektronsko mi je odvrnil: »Ja, ja - to je ta nindža s posnetka, on pride!« Posnetek, o katerem sva govorila, je bil fascinantni desetminutni klip z YouTuba, ki mi ga je bil pripel na zadnji mejl. Šlo je za posnetek oddaje z angleške televizije, na katerem skušajo Shifu Shi Yanzija v zabavo jutranjih gledalcev pravzaprav ubiti.
Najprej mu štirje precej konkretni mandeljci v goli trebuh kot naskakovalnega ovna zabijajo mogočen hlod, nakar neki tip s palico na vso moč udriha po njegovih golih rebrih. Vmes ga z isto palico nekdo parkrat na polno kresne tudi po podlahti iztegnjene roke, nakar mora Shifu za veliki finale leže položiti svojo obrito glavo na opeko. Neki vse prej kot kilavi tip mu potem na drugo sence, eno najšibkejših točk človeškega telesa, položi še tri opeke, nakar s četrto divje trešči obnje. Opeke se raztreščijo, Shifujeva buča pač ne. Enako dostojanstveno kot dela očitno vse v tem življenju, se pobere s tal in sklene roke pred sabo, najbrž, da bi si še malo uravnovesil či. Angleški voditelj ob tem nakremženo dahne: »No, poglejte - in vendarle si je dovolil en tak droben nasmešek!«

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.