Taxi 4

T4xi, 2007 Gérard Krawczyk

proti

Slab vic o policajih.
Vici o policajih imajo tako bogato kilometrino, da se jim smejijo le še otroci, toda Taxi 4 kljub temu še vedno vztraja, tako da izgleda kot slab vic o policajih, recimo kot vic o policaju, ki kadi gandžo. Vica ni - le policaj kadi gandžo. To je vse. In ko policija prime Djibrila Cisseja, nogometnega zvezdnika, je to vic o sarko-policijski obsedenosti z ilegalnimi priseljenci. Toda ko se na prostosti znajde zlovešči belgijski gangster, je to priložnost, da vice o policajih dopolnijo z vici o Belgijcih. Belgijskega gangsterja bi lahko mirno pustili na prostosti, da bi malce popestril francoske ulice in kulturno-zgodovinsko ponudbo Cannesa, ki bi si itak zaslužil 11. september, ne pa le rakete, ki se ji džihadistično stoži po jet-set vili. To, da sta etnični turbotaksist (Samy Naceri) in anti-Clouseau (Frédéric Diefenthal) družinska prijatelja, je signal, da franšiza ohranja stik s svojimi koreninami. Problem je le v tem, da Luc Besson, kreator te franšize, dirke in adrenalin prepusti svoji franšizi o Prenašalcu, medtem ko Taxi 4 prepusti aseptičnim vicem in karikaturi Brazgotinca.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.