|  Mladina 19  |  Kultura

revolver

Brez novega dopisnika - Na TVS so se po dveh propadlih razpisih za novega dopisnika iz Bruslja odločili, da naslednika Tanje Fajon ne bodo izbrali. Po novem bodo imeli samo enega dopisnika iz prestolnice EU; to je Meta Dragolič, ki se ji bo le ob volitvah v evropski parlament začasno pridružil še en novinar. Odločitev je “v okviru varčevalnih ukrepov” sprejel generalni direktor RTV Anton Guzej, potem ko se posebna komisija ni mogla poenotiti, ali bi v Bruselj poslala donedavnega zunanjepolitičnega urednika na TVS Edvarda Žitnika ali urednico v notranjepolitičnem uredništvu TVS Jadranko Rebernik, za katero naj bi bil navijal trojček Možina-Gerič-Vasle.

Nova nadaljevanka - Kljub varčevanju pa se na TVS le nekaj mesecev po slovesu nadaljevank Brat bratu in Strasti pripravljajo na snemanje nove nadaljevanke. V ponedeljek se je iztekel javni razpis, s katerim so iskali novo nadaljevanko lahkotnejšega žanra, ki naj bi obsegala 35 nadaljevanj po 30 minut ter naj bi skupaj s stroški, z davkom in morebitno carino stala “največ” 875.000 evrov. Nadaljevanko naj bi predvajali konec leta, kot zatrjujejo na RTV, pa ne bo šlo za nadaljevanje kakšne dosedanje nadaljevanke.

Koncertni utrip - 22. maja bo v ljubljanski Galeriji Škuc nastopila skupina Plavi orkestar, kar je le uvod v veliki koncert oktobra v Hali Tivoli, ko bo skupina predstavila novi album. 24. maja bo v ljubljanskem Cankarjevem domu po petletnem premoru nastopil Đorđe Balašević. 25. maja bo v Kulturnem domu Nova Gorica ekskluzivni recital slavnega pianista Iva Pogorelića.

Najboljše TV-mame
- Popularna ameriška revija Paste Magazine je objavila uredniški izbor najboljših mam z malih zaslonov zadnjih 20 let. V državi, kjer televizija, kot je splošno znano, igra vlogo ‘varuške’, mogoče res ni nepomembno, katere persone so pustile najgloblje sledi v materinski vzgoji. Med zmagovalkami so Marge Simpson (Simpsonovi), Lorelai Gilmore (Midve z mamo), Nancy Botwin (Gandža), Clair Huxtable (Cosby Show), Sophia Petrillo (Zlata dekleta), Ruth Fisher (Pod rušo) in presenetljivo Estelle Costanza (Seinfeld). Mladina pa za najboljšo TV-mamo nominira še Aliena.

Rock v Radgoni - 22. in 23. maja bo v Gornji Radgoni potekala prireditev 25 let rocka v Radgoni, ki bo obsegala fotografsko razstavo, okroglo mizo in koncert, na katerem bodo nastopili CZD, Muškat Hamburg, Pridigarji, Železobeton, In-Sane, Little Ann in drugi.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.